datendoejeonline.nl

alles over daten en verleidingen

Zijn er minder eenzame mensen in Nederland vanwege dating ouderen?

3 min gelezen
Online een date gaan zoeken

Voor sommige ouderen ontwikkelt de technologie zich misschien iets te snel. Voor anderen is het echter een zegen. Dit blijkt duidelijk uit het feit dat steeds meer ouderen gebruik maken van dating websites. Tegenwoordig zijn er veel ouderen die op zoek zijn naar een geschikte partner. Voor deze groep gaat dating minder over het uiterlijk en meer over het vinden van een gelijkgestemde persoon om tijd mee door te brengen.

Dating ouderen: Vergrijzing in Nederland

Nederland vergrijst en dit komt tot uiting in het aantal 65-plussers. Er zijn in Nederland al meer dan 3,1 miljoen 65-plussers. Het aantal ouderen zal de komende jaren verder toenemen, waardoor de vraag naar datumoplossingen voor ouderen alleen maar zal toenemen.

Have a date

Senior dating websites

Dating ouderen sites zijn speciaal ontworpen voor ouderen. Mensen die jonger zijn dan 50 jaar zijn vaak niet welkom. Natuurlijk kom je niet snel een site voor senioren van in de twintig tegen. De categorie ouderen bestaat meestal uit een doelgroep van 50 tot 75 jaar.

Wat is de gemiddelde leeftijd op dating ouderen websites?

Tegenwoordig kun je de websites voor senior dating niet meer tellen. De gemiddelde leeftijd van de leden ligt tussen de 50 en 60 jaar, maar er zijn ook mensen die 65 jaar of ouder zijn. Velen van hen weten al wat ze zoeken in een date. Ze zijn op zoek naar iemand om een leuke tijd mee te hebben. Ouderen dating maakt soms hun wens waar.

Steeds meer mensen voelen zich eenzaam

Het is geen grote verrassing dat veel oudere mensen op zoek zijn naar een date. Een recent onderzoek van het CBS, dat zich richt op de statistieken in Nederland, laat zien dat ouderen vaker eenzaam zijn dan jongeren. Ze zijn vaak alleen en verlangen gewoon naar sociaal contact. Dit komt vaak omdat veel ouderen weinig contact hebben met anderen, of omdat ze te weinig emotionele steun krijgen. De cijfers liegen er niet om: er zijn momenteel meer dan 4,1 miljoen mensen ouder dan 55 jaar. Meer dan 1 miljoen mensen in deze groep voelen zich eenzaam.

Geen eenzame nachten meer

Het vinden van liefde is niet de enige reden om ouderen dating te gebruiken. Het vinden van een vriendschap voor het leven is vaak een goede reden om ook een profiel te maken. Is geen verassing, zeker als je weet dat meer dan 40% van de 50+ Nederlanders zich eenzaam voelt. Misschien ben je ook op zoek naar liefde of vriendschap op andere dating websites. Je zou kunnen denken aan een algemene dating website, gay dating of hoger opgeleide dating. Ook de populariteit van christelijke datingsites, seksdatings en ouderen datingsites neemt toe.

Afspraak maken

Op zoek naar vriendschap in plaats van liefde

Zoals we al eerder zeiden, gaat het bij senior dating vaak niet eens om echte liefde, maar meer om vriendschap. Uit het CBS-onderzoek blijkt dat 74% van de respondenten zegt dat ze een goede vriendin missen in het leven. Je kunt je voorstellen hoe het moet zijn om elke dag alleen thuis te zijn, alleen te eten en alleen te gaan slapen. Er is nog meer eenzaamheid onder mensen die 65 jaar of ouder zijn. Meer dan 900.000 van de 2,9 miljoen senioren voelen zich vaak alleen. Gelukkig kunnen ouderen nu de zaken in eigen hand nemen en een profiel aanmaken op de online datingsite. De volgende senior dating websites zijn momenteel het populairst:

Meer verhalen