datendoejeonline.nl

alles over daten en verleidingen

Waar moet ik op letten bij datingsits vergelijken?

2 min gelezen

Online daten is tegenwoordig meer in dan ooit. Er zijn tal van websites waar je ondertussen je nieuwe liefde kan vinden. Het kan dan lastig zijn om de juiste datingsite te vinden. Hier proberen we je uit te leggen waar je op moet letten als je datingsites gaat vergelijken.

Eigenlijk is datingsites vergelijken heel simpel. Je moet alleen weten waar je zelf naar op zoek bent. Vervolgens kan je bijvoorbeeld een vergelijker gebruiken om de juiste site te vinden. Hieronder vind je een paar dingen die je kan overwegen bij het kiezen van de juiste datingsite.

Wat zijn je intenties?

Er zijn heel erg veel datingsites met allemaal hun eigen doelgroep. Zo zijn er sites waar je op zoek kan gaan naar een serieuze relatie, simpelweg een leuke date, vriendschap of ‘friends with benefits’.

Welke datingsite voor jou de beste keus is, hangt dus heel erg af van je eigen intenties. Zorg dat je die vooraf al duidelijk hebt, dan kan je veel gerichter zoeken naar de juiste site.

Wat zoek je?

Enigszins gerelateerd aan bovenstaande, maar dit gaat meer over de persoon die je zoekt. Ben je bijvoorbeeld een 50 plusser en op zoek naar een andere 50 plusser, dan zijn er daar speciale sites voor. Of datingsites voor hoger opgeleiden, of op basis van levensbeschouwelijke overtuiging (bijvoorbeeld christelijk of vegetarisch). Ook als alleenstaande ouder kan je een datingsite vinden die specifiek voor die doelgroep gemaakt is. Uiteraard zijn er ook algemene sites, met van alles wat.

Betalen of gratis

Veel datingsites hebben de meeste functionaliteiten achter een betaalmuur geplaatst. Zo dien je vaak credits te kopen om daarvan gebruik te maken. Op die manier verdient een datingsite zijn geld terug.Ook zijn er gratis datingsites waar je al veel kan doen, of zelfs waar alle functionaliteiten al mogelijk zijn. Op die echte gratis datingsites heb je wel het nadeel dat er ook mensen actief kunnen zijn met slechte intenties. Via betaalde websites kom je die in veel mindere mate tegen. Vaak is het goed om een site (gratis) te testen, om vervolgens te besluiten om te betalen voor de site (of niet).